«

»

Print denne Indlæg

Vejen til en mands hjerte!

Jeg synes generelt ikke at helt traditionel dansk mad er særligt spændende til hverdag, det er lidt tungt og meget hvidt og brunt, men engang imellem er det bare en virkelig luksus at få en rigtig omgang mormormad.

Der er én bestemt ret som jeg gennem årene har fundet ud af er en hurtig og egentlig meget nem vej til enhver mands hjerte… Tarteletter med høns i asparges! Det er meget mere simpelt at lave end man lige går og tror og folk vil elske jer for at lave det! Jeg laver altid mit fra bunden med en hel kylling, jeg synes det er det nemmeste, det giver den bedste smag og det er ikke så dyrt. Er ikke nået til at lave tarteletterne selv endnu, selvom det meget vel kan blive en ting i fremtiden.

 

Bemærk i baggrunden: Det LIVSNØDVENDIGE redskab, tartelettangen!  Man skal aldrig gå ned på udstyr ;)

Bemærk i baggrunden: Det LIVSNØDVENDIGE redskab, tartelettangen!
Man skal aldrig gå ned på udstyr 😉

Nu er tarteletter jo en af de retter som har rigtig godt af et lille skud fløde, men som studerende er det ikke sikkert at man har plads i køleskabet til en kvart liter piskefløde, eller har noget at bruge det på for den sags skyld. Jeg gør det at jeg engang imellem køber en halv liter piskefløde på tilbud og så fryser jeg det i isterningeposer. Det er en god måde at pifte en sauce op på og de fylder ikke ret meget og man ender ikke med at smide en halv karton fløde ud fordi man glemte at bruge det. Alt i alt et win-win spare-tip.

IMG_2900

Jeg var frivillig i sommer i et projekt der hedder madskolerne, hvor man i en uge lavede en masse lækker mad sammen med børn på 7-12 år. Da vi skulle tilberede en hel kylling syntes de at det var noget af det klammeste de nogensinde havde set, men da den var kogt færdig var det altså svært at holde dem fra at gå og spise af kødet! Jeg er nu ret enig i det der med at den da ikke ser super smuk ud.
IMG_2895

 

Tarletter med høns i asparges (stor portion)
1 kylling
2 dåser hvide asparges i stykker
1 løg
1 gulerod
Hele peberkorn (10-15 stk)
Salt
1 laurbærblad
Frisk timian (ikke livsnødvendigt, men lækkert)
50g smør
50g hvedemel
Tarteletter

Evt.  3-4 “isterninger” af fløde. Se ovenfor for fremgangsmåde.

Start med at skylle kyllingen fri for blod, fjerne eventuelle fjer osv. Put den i en gryde der er stor nok til at den kan dækkes med vand. Tilsæt løg i kvarte og en gulerod skåret i store stykker. Vent evt. lidt med at tilsætte krydderier (salt skal ikke i endnu) for at det er nemmere at skumme kyllingen uden at få fat på alle peberkornene og bladene.

Sæt låg på gryden og sæt den over ved middel-høj varme. Når vandet koger vil der forme sig noget rimelig ækelt skum på toppen som man lige skal fjerne med en ske. Når suppen er skummet kan man tilsætte salt og krydderier (hvis ikke jeg tager meget fejl venter man med at tilsætte salt fordi det får skummet til at sprede sig så det er sværere at fjerne).

Kyllingen skal koge i godt og vel en times tid. Tag den op af suppen og læg den til side for at køle lidt af, gem kogevæsken, den skal bruges senere. Hæld den eventuelt lige igennem en si.

Når kyllingen er nedkølet skal kødet pilles af, skind og ben kan kasseres eller man kan koge ny suppe på skroget. Det kan gemmes i fryseren til man har et par stykker.

Det pillede kød sættes til side i en skål.

Lav en smørbolle i en ny gryde ved at smelte smørret  og tilsætte melet under omrøring. Nu skal vi til at opbage en sovs, så for dem der ikke har prøvet det før er det egentlig meget simpelt. Man skal tilsætte en lille smule væske ad gangen under konstant omrøring, så der ikke kommer klumper. Jeg plejer at starte med væsken fra mine asparges, derefter spæder jeg til med kyllingesuppen indtil jeg synes min sovs har den rigtige konsistens. Når det er tilfældet tilsætter jeg et par flødeterninger, aspargessnitterne, kyllingekødet og krydrer med salt og peber. Når alting er gennemvarmet (pas på, det brænder let på) så er retten klar til servering.

Tarletterne varmes i ovnen i 2-3 minutter ved 200 grader.

Permanent link til denne artikel: http://xn--signedrmme-6cb.dk/vejen-til-en-mands-hjerte/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>