«

»

Print denne Indlæg

Tzatziki!

Jeg er endelig kommet over en omgang mega-influenza og er ligeså stille klar til at poste igen. Når man er syg eller lige har været syg kan man tit ikke smage så meget og det er begrænset hvad man har af energi til at lave mad. Derfor er dagens opskrift enormt nem og en hvor man virkelig kan fyre op for smagen hvis det er det man ønsker.

Det bedste ved tzatziki er at man kan spise det til hvad som helst! Jeg er vild med det som snack til kiks eller grøntsagsstænger, til chili con carne, som dressing i et pitabrød eller bare som tilbehør til aftensmaden. Det er kun fantasien der sætter grænser her!

Her er tzatzikien bare serveret med hjemmelavet knækbrød, der kommer en opskrift på bloggen senere på ugen! :)

Her er tzatzikien bare serveret med hjemmelavet knækbrød, der kommer en opskrift på bloggen senere på ugen! 🙂

Når man laver tzatziki skal ens agurker ikke være våde. Man kan sagtens hænge dem til afdrypning i et klæde eller i en si, men der er en nemmere måde: Læg de revne agurker i midten af et helt rent viskestykke og fold viskestykket hen over dem, så man har en slags “pølse”. Hold godt fast i begge ender (det kan være en fordel at være to) og vrid langsomt hver ende modsat hinanden. Væden bliver presset ud af agurkerne og kan med fordel gemmes til drinks.

Hvis man først vil servere sin tzatziki dagen efter skal man være opmærksom på at hvidløgssmagen bliver ved med at blive kraftigere.

Tzatziki!

1 agurk
4 store spsk (med top) græsk yoghurt
1½ tsk citronsaft
1-2 fed hvidløg (gerne mere hvis man er hvidløgselsker)
Salt & peber

  • I en skål blandes græsk yoghurt med citronsaft og hvidløg og smages til med salt og peber.
  • Agurken rives og væden fjernes (se eventuelt ovenfor). Agurken blandes i dressingen og tzatzikien er klar til servering!

Permanent link til denne artikel: http://xn--signedrmme-6cb.dk/tzatziki/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>