«

»

Print denne Indlæg

Tunsalat!

Knapt så smuk mad i dag, men virkelig lækker og perfekt til frokost eller madpakke. Tunsalat er en klassiker, som de fleste familier har en opskrift på.  Det her er min version med plads til masser af variation, jeg laver den sjældent helt på samme måde. Jeg laver sjældent en større portion end af to store dåser tun, fordi det ikke kan holde sig ret længe i køleskabet, men opskriften kan selvfølgelig ganges op hvis man får gæster osv.

IMG_3628

Det gode ved tunsalat er at man kan lave det på 5 minutter og putte lige hvad man har lyst til i. Denne her gang har jeg brugt majs og finthakket løg, men man kan sagtens bruge f.eks. agurk, asparges, æbler, tomater eller noget helt femte. Jeg bruger 2 forskellige mayonnaiser i min tunsalat og jeg føler at det gør en forskel (det gør man vel altid? :b) men det er bare fordi jeg altid har begge ting i mit køleskab. Der er ingen grund til at gå ud og købe ekstra mayonnaise hvis det kun er til det her man skal bruge det.

 

Tunsalat

2 dåser tun i vand
2 spsk Hellmans mayonnaise
1 spsk almindelig mayonnaise
1 spsk græsk yoghurt
1 tsk dijonsennep
1 spsk citronsaft
Tabasco efter smag
Salt og peber

Og f.eks.
½ finthakket løg
½ æble i små tern
1 lille dåse majs
3 asparges i små stykker
½ peberfrugt i tern
Agurk i små tern (med midten fjernet)
Hakkede cherrytomater
Finthakket forårsløg
Kun fantasien sætter grænser her

  • Tunen drænes for vand og puttes i en skål. Brug en gaffel til at “rive” kødet fra hinanden så det er i små stykker.
  • Tilsæt mayonnaise, hellmans, sennep, græsk yoghurt og citron og rør godt rundt. Smag til med salt, peber og tabasco og tilsæt de valgte grøntsager (hvis nogen).

Permanent link til denne artikel: http://xn--signedrmme-6cb.dk/tunsalat/

1 ping

  1. Kyllingesalat! » Signedrømme

    […] er simpelthen så nemt at lave, og som med tunsalat kan ingredienserne varieres som man har lyst til eller alt efter hvad der er i sæson. Jeg brugte […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>