«

»

Print denne Indlæg

To slags fyldte portobellosvampe!

På Food Festival fik jeg en hel bunke lækre portobellosvampe til næsten ingen penge og jeg valgte at fylde dem på to forskellige måder. Sælgeren fortalte mig at man sagtens kan lave fyldet, fylde dem og så putte dem i fryseren inden man bager dem. Så kan man altid tage dem direkte ud og sætte dem i ovnen (man må åbenbart aldrig tø frosne svampe op før tilberedningen) og så har man nem aftensmad. Det er da lækkert!

IMG_4628

Der er selvfølgelig ost i begge slags, men det hele er vegetarvenligt og glimrende enten for sig selv med en salat eller som tilbehør til en god bøf. Selvom de begge er klar til at spise som de er, vil jeg primært anbefale den ene uden tilbehør (den med parmesanost og rasp). Jeg foreslår at man spiser den med mozzarella sammen med friske tomater. Det er bare lidt ekstra lækkert.

IMG_4640

Da svampene har en tendens til at blive lidt fede i smagen, skal man lige være opmærksom på at bruge lidt mere salt end man egentlig tror er nødvendigt. Man kan selvfølgelig også skrue op for de andre krydderier, men jeg synes egentlig det passer fint med opskriften.

To slags fyldte portobellosvampe!

1.

5 mellemstore portobellosvampe
2 fed hvidløg
2 spsk blødt smør
2 spsk rasp (gerne hjemmelavet)
2 spsk parmesanost (friskrevet)
Salt og peber
Hakket persille

2.

5 mellemstore portobellosvampe
1 kugle frisk mozzarella
1 spsk olivenolie
Friskhakket basilikum
Cayennepeber
Salt og peber

1. Svampene renses for jord og stilkene tages forsigtigt ud med en urtekniv. De hakkes fint og blandes med de resterende ingredienser. Blandingen fyldes i svampene med en ske og der toppes med mere friskrevet parmesan.

2. Som ovenfor fjernes og hakkes stilkene, efter at svampene er blevet renset. De blandes med basilikum og olivenolie, salt og peber. Til sidst tilsættes mozzarellaen i små tern. Vær opmærksom på at det er nødvendigt (eller i hvert fald en virkelig god idé) at få presset så meget væde ud af osten som man kan inden man putter det i. Blandingen fyldes i svampene.

Svampene bages i 10-15 minutter i ovnen ved 200 grader eller til de er flot gyldenbrune og osten er smeltet. (Raspen skal gerne være lidt sprød).

Permanent link til denne artikel: http://xn--signedrmme-6cb.dk/to-slags-fyldte-portobellosvampe/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>