«

»

Print denne Indlæg

Syltede rabarber med ingefær!

Efter lang lang tid med ferie, influenza, fødselsdagsfejring osv. har jeg endelig fundet frem til det næste indlæg! Det er måske lige sent nok på sæsonen, men jeg tror stadig der er nogen der har rabarberbede der godt kunne bruges lidt af, ellers kan man i hvert fald stadig få dem i butikkerne og denne her opskrift er for lækker at gå glip af! 🙂 Efter dette indlæg og i de næste par updates vil der være lidt mere hverdagsagtige opskrifter, så alle dem der ikke synes det er sjovt at sylte også kan være med 😉 Jeg har det bare med at blive grebet af situationen om sommeren!

IMG_3590

Hvis man tilbringer sin sommerferie på en lille gård i Nordjylland (hvilket jeg tilfældigvis gjorde) lægger man selvfølgelig ud med at finde et lille rabarberbed som bare står og venter på at blive til lækker mad.

IMG_3453

Når man har fjernet alle bladene og er blevet enormt gode venner med de får som får lov at spise dem, så vejer man stænglerne. Jeg havde 800 gram, så det er det min opskrift tager udgangspunkt i.

IMG_3494

Så finder man en masse lækre krydderier; ingefær, kanel, kardemomme, chili, laurbærblade, spidskommen, peberkorn, muskatnød og sennepsfrø f.eks.

IMG_3481

Rabarberne skæres i 2 cm stykker og lægges i en ren bageplade. De dækkes med sukker, eddike og krydderier og bages i ovnen i en times tid og allerede der er de klar til at blive lagt på atamonskyllede glas og kan sådan set bruges med det samme.

IMG_3510

Spørger man min søde bonus-far Emil kan man spise det til cirka alting og det kan man nok også godt. De passer ekstra godt til svinekød og i sandwiches hvis man spørger mig og måske på en god gammeldags rugbrødsmad med kødpålæg.

Syltede rabarber med ingefær! 

800g rabarber (stænglerne)
500g lyst rørsukker
2 små kanelstænger
5 hele kardemommekapsler
3 små tørrede chili
2 laurbærblade
1 spsk sennepsfrø
½ spsk hel spidskommen
40g frisk ingefær
1 tsk peberkorn
1/4 muskatnød
1 dl æblecidereddike

  • Rabarberne vaskes og skæres i små stykker (cirka 2 cm lange). De fordeles i en nyvasket dyb bageplade i et enkelt lag. Sukkeret hældes over.
  • Krydderierne skal fordeles over rabarberne. Kardemommekapslerne skal lige have et tryk med siden af en kniv for at åbne sig lidt. Ingefæren skal skrælles og skæres i tynde skiver og muskatnødden skal rives. Resten spredes bare over blandingen som det er.
  • Til sidst overhældes blandingen med eddiken og sættes i ovnen ved 175 grader i en time.
  • De største krydderier fjernes (kanelstænger, laurbærblade og evt. chili) og massen røres godt sammen og puttes i atamon-skyllede glas (Fremgangsmåde her). Opbevares et køligt og mørkt sted og kan holde sig i månedsvis (hvis man kan få det til at strække så længe), glassene skal på køl efter åbning.

Permanent link til denne artikel: http://xn--signedrmme-6cb.dk/syltede-rabarber-med-ingefaer/

1 kommentar

  1. Lis Otkjær Termansen

    🙂 Det er nogle fantastiske billeder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>