«

»

Print denne Indlæg

Squash fritters!

I morgen skal jeg til min sidste eksamen og der er nok ingen bedre overspringshandling end at dele lidt mad med blogosfæren. Det er næste opskrift fra tallerkenen med grillet kyllingebryst, nemlig squash fritters som er en slags “dyb”stegte pandekager af revet squash, løg, parmesan, æg og mel. De er rigtigt lækre og gode at pakke til f.eks. madpakken. Jeg spiste mine med lidt græsk yoghurt rørt med cayennepeber, citronsaft, salt og peber, helt in keeping med temaet fra kyllingens marinade. Jeg dryssede også lidt persille over, fordi jeg havde noget i fryseren 🙂

IMG_3371

Der skal rimelig meget fedtstof i panden når man steger dem, jeg brugte en blanding af olivenolie og smør og synes det gav en lækker smag og sprødhed. Man skal være tålmodig også, for hvis man ikke venter længe nok med at vende dem, så falder de fra hinanden! Så giv dem lige 30 sekunder ekstra når du tror det er tid.

IMG_3363

Man behøver selvfølgelig ikke spise dem sammen med hverken kylling eller bønner, men jeg synes det var et ret godt match. Kunne også forestille mig at de er gode til sommerens grillede kød, selvom man ikke kan tilberede dem udenfor. Så er det nok en kvinde-grill-ting, som man kan lave når man står indenfor og laver salat og ikke er velkommen i øl-området ude ved kullene 😉

IMG_3406

Det er en god måde at bruge en lidt kedelig squash på og rigtig studenter-venlig mad her i sensommeren når squash er i sæson og billig i butikkerne.

Squash fritters (5 stk.)

1 squash
1 løg
5 spsk revet parmesan
2 æg
1 dl hvedemel
Salt & peber
1 stor spsk smør
Olivenolie

  • Squash og løg rives på den grove side af et rivejern, løget kan evt. rives mindre hvis man vil have en lidt mildere oplevelse.
  • Overskydende væske trykkes ud af squashen med hænderne og den puttes i en skål. Æggene piskes i og der tilsættes løg, ost, salt og peber. Til sidst sies melet i og der røres godt rundt, så der ikke kommer nogen klumper.
  • Olivenolie varmes i en pande og når den er godt varm tilsættes smør.
  • Efter det er smeltet rører man lidt rundt og dejen tilsættes en portion af gangen, evt. med et decilitermål.
  • Vendes når den er gylden i kanterne. Tålmodighed er nøglen her, hvis man vender for tidligt falder de fra hinanden.
  • Lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle for at fjerne overskydende fedt inden servering.
  • Serveres med græsk yoghurt

Permanent link til denne artikel: http://xn--signedrmme-6cb.dk/squash-fritters/

1 kommentar

  1. Lis Otkjær Termansen

    Det er en fantastisk lækker opskrift. Godt grin med salat/kvinde/tingen 🙂 Må absolut afprøves i løbet af grill sæsonen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>