«

»

Print denne Indlæg

Spicy barbequesauce (day 1)!

De næste 4 blogposts er en del af en lille “serie”, som kulminerer med et virkelig lækkert resultat. Selvom dagens billeder umiddelbart ikke er de mest inspirerende, kan jeg love for at det er værd at lave alle delene, for at få den samlede glæde. Kan i gætte hvad vi skal lave i denne her uge?

IMG_3202

Måske bliver det nemmere som dagene går, er sikker på at de fleste gætter det inden post nummer 3. Alle opskrifterne i serien er noget jeg har gået og eksperimenteret med herhjemme og stykket sammen af at kigge på nettet, i kogebøger osv. så de er mine egne 😛 Ingen kildeangivelser i de her posts.

IMG_3191

Barbequesauce er en ret vigtig sommeringrediens hvis i spørger mig! Denne her er lidt stærk, så man skal være glad for spicy mad. Prøv den til grillmaden næste gang du griller 🙂

 

Spicy barbequesauce (2 glas)

2 spsk olivenolie
1 mellemstort løg
3 fed hvidløg
1 æble
2 dl ketchup (jeg bruger kun Heinz :b)
2 dl vand
½ dl brun farin
½ dl rørsukker
½ dl æblecidereddike
1 tsk cayennepeber
2 tsk paprika
1 tsk sennepspulver
70g koncentreret tomatpuré
½ tsk allehånde
1 tsk salt
Peber

Atamon til rengøring af glas

  • Løg og hvidløg finthakkes. Æblet skrælles og skæres i tern. I en gryde opvarmes olivenolien og løg, hvidløg og æbler tilsættes.
  • Tilsæt vand, ketchup, æblecidereddike, tomatpuré, brun farin og sukker. Lad blandingen koge ved medium-lav varme i 30 minutter.
  • Blandingen tages af varmen og blendes med en stavblender. Pas på ikke at sprøjte, hvis det stadig er meget varmt (taler af erfaring :b).
  • Cayennepeber, paprika, sennepspulver, allehånde, salt og peber tilsættes og blandingen koges i yderligere 45 minutter til en time.
  • To glas vaskes med vand og sæbe og skylles med atamon.
  • Barbequesaucen tilsmages (den må godt være lidt syrlig og skarp i smagen, det går op i en højere enhed med de andre opskrifter) og hældes på glassene som lukkes og stilles på køl med det samme.

Permanent link til denne artikel: http://xn--signedrmme-6cb.dk/spicy-barbequesauce-day-1/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>