«

»

Print denne Indlæg

Spaghetti Carbonara!

SU-venlig klassiker i dag! Der er uenighed omkring go-to metoden på Carbonara, min tilgang er nok lidt puritansk-italiensk.. ingen fløde osv. Kun æg og parmesan, løg, hvidløg og saltet gris! :b Jeg bruger dog bacon i stedet for pancetta på grund af prisen. Til de skarpt observerende er der også kun en gaffel ved siden af tallerkenen, hverken ske eller kniv, så jeg ikke behøver frygte vreden fra en forbipasserende italiensk mama og hendes historier om bordmanerer!

Med et koldt glas hvidvin er Carbonara nær perfekt aftensmad på en varm sommeraften! Man er også hurtigt ude af det varme køkken igen.

Med et koldt glas hvidvin er Carbonara nær perfekt aftensmad på en varm sommeraften! Man er også hurtigt ude af det varme køkken igen.

Som nævnt før, så er Spaghetti Carbonara virkelig billig mad. Der er ikke ret mange ingredienser, mange af dem er for mit vedkommende pantry-stables (ting jeg altid har) og der er relativt lidt protein som plejer at være det dyre. Til dem som ikke har det godt med at bruge rå æg direkte i maden uden yderligere tilberedning, så husk at fødevarestyrelsen ikke længere fraråder brug af rå æg og at de når at blive varmet godt op af kontakten med den varme pasta.

IMG_3682

Som i kan se er min Carbonara en lille smule chunky og det er fordi jeg bruger groftrevet parmesan, hvis man foretrækker den lidt mere glatte udgave kan man tilsætte lidt ekstra kogevand til sine æg og rive parmesanen finere.

Spaghetti Carbonara

250g spaghetti
150 g bacon (jeg bruger altid skiver, som jeg klipper i tern med en saks, fordi jeg godt kan lide de tyndere stykker)
1½ løg
2-3 fed hvidløg
2 æg
Ca. 2½ dl revet parmesan – det lyder måske af meget men for mig svarede det til omkring 35g
Kogevand fra pastaen
Salt og peber

  • Steg baconen sprød i en pande. Tag stykkerne op når de er næsten færdige, men lad fedtet blive tilbage.
  • I fedtet steges finthakket løg og hvidløg ved lav varme indtil de bliver bløde. Herefter tilsættes bacon.
  • Kog pastaen efter anvisningerne på pakken og gem noget af kogevandet.
  • I en skål røres æg med parmesan, salt og peber og op til 1 dl af kogevandet fra pastaen (pas på med saltet, både parmesan og bacon bidrager ret meget i forvejen). Kogevandet skal ikke være for varmt, da vi ikke ønsker at æggene skal stive allerede.
  • Den kogte pasta vendes med løg og bacon og æggene hældes ud over og der blandes hurtigt (hvis man venter for længe koagulerer æggene i klumper i stedet for at blive til en glat sauce.) Serveres med hakket persille og revet parmesan 🙂

Permanent link til denne artikel: http://xn--signedrmme-6cb.dk/spaghetti-carbonara/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>