«

»

Print denne Indlæg

Solbær-hyldesaft!

Som jeg nævnte i min sidste post har jeg været i skoven og lede efter hyldebær. Desværre fandt jeg ikke helt nok til at lave en ren hyldebærsaft, så jeg brugte en masse solbær også. Det giver et virkelig lækkert resultat der bare smager af sol og sensommer i Danmark.

IMG_4763

Der er virkelig mange haver og skove i Danmark som er smækfyldt med hyld og hvis man ikke har høstet det hele som hyldeblomster, så er der mange bær at hente rundt omkring. Man kan f.eks. finde dem vha. Sanker appen, som jeg også snakkede om i min sidste post.

IMG_4732

Man kan ikke spise hyldebær rå og de skal koges i 20 minutters tid før man kan drikke saften med sikkerhed, så husk ikke at skynde jer for meget hvis i laver saft! 🙂

IMG_4710

Solbær-hyldesaft!

200g hyldebær
550g solbær
1 dl vand
1 spsk citronsaft

200g sukker pr. 0.5 l saft
1 spsk atamon

Bærrene skylles og stilke fjernes. De puttes i en gryde med vand og citronsaft og koger i 20 minutter. Herefter sies saften igennem et saftklæde.

Den siede saft puttes tilbage i en gryde, hvor den koges op med sukkeret. Til sidst tilsættes atamon og saften hældes på atamon-skyllede flasker. Se eventuelt opskriften på Syltede Rødbeder for en guide.

Permanent link til denne artikel: http://xn--signedrmme-6cb.dk/solbaer-hyldesaft/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>