«

»

Print denne Indlæg

Rainbow cupcakes med cream cheese frosting!

Igår havde jeg besøg af min søde veninde Sandra, som bor i Norge. Hun er en mesterbager og vi havde besluttet os for at lave noget lidt skørt og sjovt og det endte med at blive rainbow cupcakes! Cupcakes er ellers normalt ikke min “type” mad, jeg foretrækker lidt mere rustikke ting, men det var virkelig sjovt at lave de her.

IMG_3829

Det virker lidt uoverskueligt at skulle igang med et projekt som dette her, men det er faktisk ret nemt. Man laver en enkelt dej og deler den i 6, så farver man hver del og mixer som man har mest lyst til for at lave det endelige resultat. Vi havde det virkelig sjovt med det! Man kan selvfølgelig tilsætte lidt mindre farve og få dem mere “pastelfarvede”, men de har det også med at falme lidt under bagningen.

IMG_3842

Til ære for Sandra har vi pyntet denne her cupcake med ægte norsk slik 😉 Vi lavede også farvet kokosmel til at bruge som “krymmel”, det er bare farvet med frugtfarve og det ser da lidt sødt ud!

IMG_3783

 

Jeg er ikke den store fan af “buttercream frosting” som er det traditionelle snask man normalt putter ovenpå en cupcake. Det består primært af smør og flormelis og bliver ret kvalmt meget hurtigt. Derfor lavede vi en lidt anden version cream cheese frosting (uden smør), som ikke er så sød og som frisker det hele lidt op.

IMG_3778

Vores kager hævede ret meget og normalt er det jo egentlig meningen at cupcakes gerne må være lidt mindre høje. Evt. kan man prøve at tilsætte lidt mindre bagepulver, så bliver ens kager lidt fladere.

IMG_3729

Rainbow cupcakes med cream cheese frosting! (ca 10 stk)

Til kager: 
250g rørsukker
Korn af 1 vanillestang
3 æg
100g usaltet smør
1 dl mælk (jeg brugte skummetmælk og det virkede fint)
350g hvedemel
2 tsk bagepulver
1 knivspids salt
Rød, gul, blå og grøn frugtfarve
Evt. 1-2 tsk vanillesirup

Til frosting: 
200g flødeost
4 spsk flormelis
2 tsk citronsaft

  • Sukker, vanille og æg piskes hvidt i en skål. Vi brugte en standmixer.
  • Smeltet smør og mælk tilsættes, sammen med sirup hvis man har valgt at tilsætte det.
  • I en anden skål blandes mel, bagepulver og salt. Det sies i den våde dej og alting mixes godt sammen.
  • Dejen deles i 6 lige store portioner og farves som følgende: 1 rød, 1 blå, 1 gul, 1 grøn, 1 rød + blå, 1 rød + gul.
  • Med spiseskeer fordeles dejen i “lag” i muffinforme eller papirforme (vi prøvede begge dele, for at se hvad der så finest ud).
  • Bages ved 175 grader i 20-25 minutter eller ind til de er gennembagt uden at blive brune. Tjek evt. ved at stikke en kødnål i dem, hvis den kommer op uden dejrester er de klar til at blive taget ud.
  • Imens kagerne køler blandes alle ingredienserne til frosting i en skål og stilles på køl. Når kagerne er helt kolde kan cremen fordeles på dem og der kan pyntes med slik, krymmel, farvet kokosmel osv. Opbevares køligt indtil servering.

Permanent link til denne artikel: http://xn--signedrmme-6cb.dk/rainbow-cupcakes-med-cream-cheese-frosting/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>