«

»

Print denne Indlæg

Pulled pork (day 4)!

Så nåede vi til enden af serien og der var da et par stykker som gættede hvad menuen stod på! Pulled pork burgers, rigtig lækker sommermad omend lidt kliché efterhånden. Det tager ret lang tid at lave pulled pork, men der er i virkeligheden nærmest ikke noget arbejde involveret. Man kan garanteret også gøre det med andre stykker kød, f.eks. kalv eller okse, men jeg tror der er andre krydderiblandinger som ville egne sig bedre. Det må være et forsøg til en anden dag!

IMG_3229

Jeg startede en mandag aften med at lægge kødet i brine, da jeg stod op næste morgen fik det dry-rub og det passede så med at da jeg gik i seng om aftenen kunne jeg sætte grisen i ovnen. Så var der mad næste eftermiddag, så det er i hvert fald en form for tidsplan hvis i har planer om at prøve det selv. De andre ting: brød, sauce og coleslaw kan jo passes ind derefter.

IMG_3280

For at lave burgerne skar jeg bollerne over på midten og varmede dem lidt i ovnen, smurte begge sider med et godt lag barbequesauce og fyldte godt op med pulled pork og coleslaw i midten. Man kan sikkert også tilsætte andre ting, men jeg synes egentlig det egnede sig ret fint bare sådan her.

IMG_3269

Jeg brugte to gafler til at trække kødet fra hinanden og det gik virkelig smertefrit, så det kan sagtens anbefales. Så lugter ens fingre heller ikke af pulled pork i så længe som hvis man bare bruger hænderne 😉 Jeg brugte et stegetermometer som sad i stegen hele tiden, men som gav op på livet 45 minutter inden kødet var færdigt. Vil anbefale at man bruger et, for det er svært at vurdere kernetemperaturen ellers, specielt fordi den er ret meget højere end hvad man normalt ville sige er “færdigt svinekød”.

IMG_3243

Der var virkelig meget mad i den 2 kg tunge nakkefilet jeg brugte, men man kan sagtens fryse kødet efter det er blevet pulled. Det er nemt at varme i mikroovn og det taber ikke saft eller smag. Har ikke prøvet at varme det i ovnen, men jeg kunne forestille mig at det nemt tørrer ud, så jeg anbefaler en pande med låg over lav varme eller en mikroovn. En nakkefilet er billigt kød og man kan få virkelig meget mad ud af den hvis man har lyst til at bruge tiden. Helt klart studenter-budget-venlig!

 

Pulled pork! 

1 nakkefilet af svinekød (cirka 2 kg)

Brine: 
2l vand
130g salt
2 laurbærblade
2 nelliker
5 peberkorn
5 sennepsfrø

Rub:
2 spsk salt
4 spsk brun farin
½ spsk friskkværnet peber
2 spsk stødt paprika
1 spsk cayennepeber
1 spsk hvidløgspulver
½ spsk spidskommen

  • Man kan godt bruge fileten direkte fra frost. Den tages frem og pudses lige kort op, hvis der er store klumper fedt eller lign.
  • Sennepsfrø og peberkorn til brine knuses let i en morter. Herefter tilsættes de til de 2 liter vand, salt, laurbærblade og nellikke i en gryde og koges til salten er opløst.
  • Alle ingredienserne til rubben puttes i et gammelt syltetøjsglas, sæt låg på og ryst godt. Tilsæt cirka 1 spsk af dry-rub blandingen til din brine.
  • Væsken køles ned til omkring stuetemperatur og kødet lægges i.
  • Kødet skal ligge i brine i cirka 12 timer i køleskab.
  • Kødet tages op og vandet hældes ud. Tør kødet af med lidt køkkenrulle og læg det i et ovnfast fad.
  • Resten af dry-rub blandingen fordeles jævnt over hele fileten og “masseres” lidt ind. Dæk fadet med husholdningsfilm og sæt på køl i yderligere 12 timer.
  • Efter hvileperioden sættes stegen i en 100-105 grader varm ovn og står der indtil kernetemperaturen i kødet er mellem 90 og 95 grader. Det tog omkring 16 timer for mig.
  • Kødet tages ud af ovnen og “trækkes” med to gafler. Husk at blande det godt rundt, så stegevæsken bliver fordelt.
  • Serveres i burgere eller wraps med coleslaw og barbequesauce!

Permanent link til denne artikel: http://xn--signedrmme-6cb.dk/pulled-pork-day-4/

1 kommentar

  1. Lis Otkjær Termansen

    Det er en fantastisk ret og din udgave smagte helt fantastisk – tak for det

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>