«

»

Print denne Indlæg

Præsidenten af SU-mad

Der findes en ret som alle på SU har fået gentagne gange, det er er jeg 100 % sikker på. Kan i gætte hvad det er?

 

IMG_2716
Hvad med nu? Hvis i gættede på den klassiske fordanskede og nærmest blasfemiske (hvis du spørger en italiener) afart af bolognese, så har i fuldstændig ret. Kødsauce, som jeg ynder at kalde den, til dels fordi bolognese er lidt en overdrivelse af rettens niveau af ynde og dels fordi det er sjovt at sige (hey, prøv selv. Det er lidt sjovt), er en af mine absolutte yndlingsretter. Det er nemt og hurtigt at lave, det er billigt og det kan varieres på mange forskellige måder. Det er en god måde at bruge rester på og en rest af kødsauce kan også  bruges til  mange forskellige ting. I dag har jeg lavet en stor portion og frosset en del som kan blive til fine blogposts senere 🙂

IMG_2778

Jeg ved godt at alle har deres egen opskrift på kødsauce og at folk bliver nærmest fanatiske omkring ingredienser. Lad mig fortælle jer om min måde:

Jeg putter altid en masse revne grøntsager i, i dag var det pastinakker og gulerødder, men man kan også sagtens bruge f.eks. squash, rødbeder, peberfrugt osv. osv. Hver gang jeg har gamle og lidt kedelige tomater hakker jeg også dem og putter dem i. Jeg bruger altid løg og hvidløg, men jeg varierer hvilke krydderier jeg bruger. I dag har jeg syrnet den lidt med balsamico, men hvis jeg har en rest af vin bruger jeg gerne det (ikke at vin ofte er noget man har rester af!). Jeg er også et af de mennesker som bruger tomatketchup til at fremhæve sødmen i retten, jeg synes tit at hakkede tomater på dåse bliver lige sure nok, specielt når man også bruger balsamico og jeg foretrækker altså ketchup frem for bare at bruge sukker. Jeg bruger Heinz, forresten, og ja, jeg er en af ketchup mærkedyrene 😉 Men det er vidst en diskussion til en anden dag!

Jeg spiste min som fyld i squash med et godt lag revet parmesan.

IMG_2807

Without further ado får i her min fortolkning af præsidenten af SU-mad!

Kødsauce

500g hakket okse eller kalvekød
2 løg (grofthakkede)
2 pastinakker (revne)
3 gulerødder (revne)
2 dåser hakkede tomater
4 fed hvidløg (grofthakkede)
1 spsk tomatpuré
Olivenolie
Salt & peber
Valgfri krydderier f.eks. basilikum, oregano, timian, merian osv.
Evt. kedelige tomater eller andre grøntsager der trænger til et nyt hjem
½-1 dl vand (eller vin hvis det er først på måneden)
Evt. balsamico og tomatketchup efter smag

1 squash pr. person der skal spise med
Masser af reven parmesan

 

 • Start med at forberede alle grøntsagerne, rive, snitte, skrælle osv. Læg dem til side på et skærebræt.
 • Varm olivenolie i en stor gryde og smid løg og hvidløg heri. Lad det stege lidt til løgene begynder at blive klare. Tilsæt det hakkede kød og lad det brune. Krydr med lidt salt og peber.
 • Tilsæt hakkede tomater, resten af grøntsagerne og tomatpuré, sæt låg på og lad det simre i 5 minutters tid så grøntsagerne får tid til at afgive noget varme.
 • Smag til med krydderier, salt, peber, vin, balsamico, ketchup og hvad du ellers lige kan finde i køkkenet. Tilsæt evt. vand hvis du synes saucen er for tyk.

Serveringsforslag:

Kog en omgang pasta eller ris eller fyld saucen i et par udhulede halve squash og bag dem i ovnen i 10-15 minutter.

P.S: Lige gyldigt hvordan du serverer din kødsauce har den altid godt af lidt revet parmesan. Jeg mener den slags man river selv. Det er ikke så dyrt, holder nærmest evigt hvis man putter det i et stykke køkkenrulle og i en plastikpose i køleskabet og jeg har hørt at man kan fryse det hvis man finder det på tilbud!

Det er da noget så fint at se på!

Det er da noget så fint at se på!

Permanent link til denne artikel: http://xn--signedrmme-6cb.dk/praesidenten-af-su-mad/

3 kommentarer

 1. Kirsten Amby

  Uuuuhm, det ser lækkert ud. Jeg prøver din opskrift, dog med italiensk, hjemmelavet tomatsovs

  1. Signe

   Åh! Det er bare en god idé Kirsten. Er totalt misundelig!

 2. Signe

  Thank you very much, that’s so nice of you 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>