«

»

Print denne Indlæg

Nachos med hjemmelavet tomatsalsa!

En rest af tomater

I dag er der en meget tømmermændsvenlig opskrift på bloggen, fordi det er lige hvad jeg går og har brug for. Jeg har så fordelen af at have lavet salsaen i forvejen, så jeg ikke behøver gå i køkkenet, for hvis det er noget der bare kalder på just-eat og pizza, så er det da tømmermænd.

IMG_3097

Normalt ville jeg egentlig foretrække at bruge cheddar, når jeg laver nachos, men det er ikke altid jeg har det i køleskabet og for at være helt ærlig så handler nachos hvis mest om at der er NOK smeltet ost, ikke hvilken slags smeltet ost det er. Det kan dog anbefales at prøve med cheddar hvis man har det. Salsaen er relativt mild, så jeg plejer at bruge jalapenos også, fordi jeg synes der skal være noget kick i chilismagen, men hvis man ikke er til stærk mad er det jo nemt at undlade.

IMG_3113

Jeg har ikke testet præcis hvor længe salsaen kan holde sig i køleskabet, for jeg plejer altid bare at lave to glas, give det ene væk og spise det andet i løbet af et par uger, men så lang tid kan man i hvert fald fint bruge det. Ligesom når man sylter rødbeder er det vigtigt at glassene bliver gjort ordentligt rene, jeg har gennemgået fremgangsmåden i den opskrift.*

 

Nachos med hjemmelavet tomatsalsa

Til salsa:
300g tomater i tern
1 rød peberfrugt i tern
1 finthakket løg
3-4 fed finthakket hvidløg
1 tsk sambal oelek (knust chili)
½ spsk spidskommen
1 spsk balsamico
1 spsk sukker
3 spsk vand
2 spsk æblecidereddike
evt. 1 spsk maizena og lidt vand til at tykne med
Atamon til at skylle glassene med

Nachos:
1 stor pose saltede tortillachips
1 pose revet mozzarella (eller cheddar)
1 glas jalapenos

  • Alle ingredienserne til salsa (undtagen maizena) blandes i en gryde og simrer ved lav varme i 1½ time. Vent evt. med at tilsætte sukkeret, for tomaterne kan sagtens være søde nok alene.
  • Vask glassene i kogene vand og skyl dem med atamon.* Jævn evt. salsaen ved at blande lidt maizena og vand i en kop og tilsæt det lidt efter lidt til den simrende væske. Hæld den derefter i de vaskede glas med det samme og sæt låg på alle dem som ikke skal bruges til nachos right away. Salsaen har godt af at stå i køleskabet til dagen efter hvis man har tålmodigheden.
  • Et lag tortillachips lægges i bunden af et ildfast fad, dækkes med små klatter salsa, jalapenos og masser af ost. Denne procedure gentages til man ikke har flere chips. Det er selvfølgelig enormt vigtigt at lave mange lag, så der er så mange chips med ost som muligt 😉 Sættes i ovnen ved 200 grader til osten er smeltet, ca. 10 minutter.
  • Serveres med salsa og guacamole, evt. creme fraiche. Enjoy!

Permanent link til denne artikel: http://xn--signedrmme-6cb.dk/nachos-med-hjemmelavet-tomatsalsa/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>