«

»

Print denne Indlæg

Kylling i karry!

En rest af kylling

Det er ikke altid jeg bruger alt kødet til en ret når jeg koger (eller  ovnsteger) en hel kylling. Nogen gange deler jeg kødet op, bruger noget til sandwiches f.eks. og resten i en sammenkogt ret som denne her. Den kan dog også laves med et par kyllingebryster, hvis man ikke lige tilfældigvis har en rest. Jeg synes det er meget rart at kunne variere mine rester lidt, så jeg er rigtig glad for denne her opskrift, selvom den ikke er så smuk at se på.

IMG_3018

Man kan bruge alle mulige slags grøntsager, jeg bruger dog oftest de samme fordi det er dem jeg altid har i køleskab / fryser: haricots verts, gulerødder og peberfrugter. Det her er med garanti ikke en traditionel “curry” fra et asiatisk land, det er en hjemmelavet opskrift med “halveksotiske” ingredienser… I hvert fald hvis man spørger sin mormor.

IMG_3035

Smukt er det ikke, men jeg lover at det smager godt!

Mine fine spisepinde har to af mine venner haft med hjem til mig fra Kina. De er dog mest bare blær, for jeg er virkelig dårlig til at spise med pinde! Når jeg spiser kylling i karry, kan jeg godt lide at spise det med kokos og rosiner på. Evt. æbler, bananer og fintskårede forårsløg, men det er ikke ligeså essentielt. Jeg serverer det næsten altid ved siden af i små skåle, så folk selv kan vælge hvad de vil have til. Man kan i virkeligheden putte så meget eller så lidt kød i som man vil (eller har råd til hvis man er studerende), hvis man putter mindre i kan man bare supplere op med grøntsager i stedet.

 

Kylling i karry

200-400g færdigkogt kyllingekød (eller tilsvarende rå  kyllingebryster i tern)
3 store gulerødder i stave
1 peberfrugt i stave
En stor håndfuld haricots verts (gerne frosne)
1 grøntsagsbouillonterning opløst i 2 dl kogende vand
2 små dåser kokosmælk
1 stort løg i tern
2-3 fed hvidløg i små tern
Karrypulver
Sambal Oelek (knust chili)
Mangochutney
Salt & peber
En lille smule margarine / olivenolie

Til servering

Ris (jeg foretrækker basmati)
Og evt. små skåle med:
Rosiner
Kokosmel
Bananer i skiver
Æbler i tern
Fintskåret forårsløg
Mangochutney
Finthakket chili
Eller hvad som helst man nu kan finde på. kun fantasien sætter grænser

  • Varm fedtstoffet i en stor gryde. Når det er varm tilsættes 2 gode skefulde karrypulver som “brændes af” det skal bare varmes op i fedtstoffet i nogle minutter. Hakket løg og hvidløg tilsættes under omrøring, hvis kyllingen er rå tilsættes den også nu. Bliv ikke bekymret hvis kyllingen sætter sig lidt fast i bunden af gryden, hæld lidt af bouillonvæsken i hvis det sker, så slipper den hurtigt.
  • Tilsæt et par store skefulde mangochutney og en teskefuld sambal oelek (eller mere hvis du kan lide stærk mad). Hæld resten af bouillonen over og skru lidt ned for varmen. Tilsæt gulerødder.  Lad det simre i 5 minutters tid, så smagene når at blande sig. Smag på det efter 5 minutter, det skal smage nærmest FOR kraftigt, for vi fortynder det en del senere.
  • Nu tilsættes kyllingen (hvis den er kogt) og de lidt finere grøntsager, sam kokosmælk. De simres under låg i en 3-4 minutter til bønnerne er tøet op. Karryen tilsmages med salt, peber, chili og mangochutney til den har den smag man nu foretrækker og serveres med ris.

Permanent link til denne artikel: http://xn--signedrmme-6cb.dk/kylling-i-karry/

1 ping

  1. Stegte ris med kylling og grøntsager! » Signedrømme

    […] Igen er det her en af de retter hvor man sådan set kan bruge hvad man har i køleskabet uden at blive straffet for det. Jeg brugte af de ting jeg altid har: gulerødder, haricots verts, løg, peberfrugt og hvidløg. Det er altid ved hånden og det kan sættes sammen i mange forskellige retter. Det er f.eks. samme grøntsager som jeg bruger i kylling i karry! […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>