«

»

Print denne Indlæg

Krydrede chocolate-chip bananmuffins!

En rest af banan
En  rest af chokolade (Who am I kidding? Man har ikke rester af chokolade). 

Lidt mere sødt til at fejre at sommeren er på vej. Disse muffins er gode fordi de ikke bliver tørre (yay banankage) og fordi alt med chokolade er ret fantastisk 😉 De er allerbedst lige når de kommer ud af ovnen med en klat græsk yoghurt eller creme fraiche til, men de egner sig også rigtig godt til madpakker.

IMG_2841

Når man har kedelige over-modne bananer, så er det altid en fantastisk idé at bage banankage og det var tilfældigvis lige det jeg havde. Jeg putter chokolade i når jeg har en “rest” af chokolade, hvis der er sådan en ting, men de er også rigtig gode uden. Er der noget bedre end at modarbejde madspild ved at spise kage? Ikke ret meget i hvert fald.

Jeg er lidt kræsen når det kommer til bananer, kan bedst lide at spise dem undermodne, men til de her kager kan de sagtens være grimme og brune og plettede og meget mere modne end på billedet :)

Jeg er lidt kræsen når det kommer til bananer, kan bedst lide at spise dem undermodne, men til de her kager kan de sagtens være grimme og brune og plettede og meget mere modne end på billedet 🙂

 

Kagerne er krydret med allehånde og kanel og de dufter lidt af jul og decemberhygge, men jeg lover at de sagtens kan spises hele året. Jeg vil ikke vove at påstå at de er sunde, på nogen måde overhovedet, men de er rigtig lækre så jeg synes I skal prøve dem alligevel. God fornøjelse!

 

 

Krydrede bananmuffins (ca. 15 stk). 

3 store, meget modne bananer
2 æg
1 dl græsk yoghurt
125g brun farin
125g sukker
125g smør
250g hvedemel
2 tsk bagepulver
2 tsk kanel
1 tsk allehånde
Evt. 100g hakket chokolade

  • Mos bananerne sammen med æg (det er ret nemt med en kartoffelmoser. Endnu et uundværligt køkkenredskab :b ). Tilsæt yoghurt og brun farin og rør det godt sammen.
  • Rør sukkeret med smør og tilsæt det til bananmosen, det er nemmest hvis smørret har fået 15-20 sek i mikrobølgeovnen først.
  • Vend forsigtigt mel, bagepulver og krydderier i dejen. Det er en god idé at si det hvis man vil undgå klumper. Tilsæt evt. chokolade og bag ved 180 grader i ca. 20-25 minutter eller til de er gennembagt. De kan tåle ret meget varme og man kan godt blive snydt og tage dem tidligt ud, så prøv dig frem.

Permanent link til denne artikel: http://xn--signedrmme-6cb.dk/krydrede-chocolate-chip-bananmuffins/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>