«

»

Print denne Indlæg

Koldskål!

Det har været en varm pinse; så varm at madlavning skal være hurtigt overstået og kølig eller foregå udenfor på grill. Opskriften i dag er nærmest ikke en rigtig opskrift, fordi den er så simpel, men nu poster jeg den alligevel.

IMG_3423

Jeg hører til en af de familier der laver koldskål uden citron og uden æg, for nogle er det ren blasfemi, men det er det jeg er vokset op med og jeg kan nu egentlig meget godt lide det. Så er man også fri for at skulle tage hensyn til dem som ikke bryder sig om at spise rå æg. Jeg har ikke selv lavet kammerjunkerne, selvom det ellers havde været meget sjovt. Det må blive en opskrift til en anden dag.

Når det er rigtig varmt synes jeg lidt man mister appetitten og der kan jeg godt finde på bare at spise koldskål til aftensmad, selvom man egentlig nok normalt ville sige at det var dessert eller måske morgenmad. Det er så billigt at lave koldskål på denne her måde, at man har råd til at købe de gode kammerjunkere hvis man har lyst 😉

Koldskål (cirka 2 liter)

1 liter ymer eller tykmælk
1 liter gammeldags kærnemælk
Vanillesukker
Rørsukker

  • Bland kærnemælk og tykmælk i en stor skål og smag til med sukker og vanille. Jeg kan godt lide ret syrlig koldskål, men ved at jeg hører til et fåtal, derfor har jeg ikke lavet nogen guidelines for mængden af sukker.
  • Serveres med kammerjunkere.

Permanent link til denne artikel: http://xn--signedrmme-6cb.dk/koldskaal/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>