«

»

Print denne Indlæg

Koldhævede morgenboller!

Opskriften i dag er på de morgenboller som min mor bager hver eneste gang jeg er hjemme og vi skal spise morgenmad sammen. Jeg ved hun bager dem virkelig ofte og de er bare helt vildt gode. Både billeder og opskrift er fra hende, men jeg kan 100 % stå inde for opskriften, så jeg synes i skal prøve den.

Friskbagte  boller 002

De er ret nemme at lave, selvom det som udgangspunkt kræver en køkkenmaskine (eller tålmodighed og store overarme). Man kan lave dejen før man går i seng om aftenen, stå op en halv time før de andre og lave dem færdigt og så har alle friskbagt brød til morgenmaden. Det er da en luksus uden lige! Når i lader dejen hæve i køleskabet er det en god idé at sætte skålen ned i en frysepose, så den ikke hæver op over kanterne og man skal gøre køleskabet rent hver eneste gang man bager.

Her ser man også en lille køkkenmus i billedet. Eller i hvert fald benene af en :b

Her ser man også en lille køkkenmus i billedet. Eller i hvert fald benene af en 🙂

Man behøver ikke bruge groft durummel, det kan være en hvilken som helst anden slags mel også, men jeg synes nu at det giver et godt resultat. Prøv jer frem! 🙂

 

Koldhævede morgenboller (omkring 20 stk)

1 liter koldt vand
10-15g gær
2 tsk salt
200g rugmel
200g groft durummel
700g hvedemel

  • Salt røres ud i koldt vand og gær tilsættes. Mel tilsættes lidt efter lidt og dejen røres 20-25 minutter på en køkkenmaskine.
  • Stilles i køleskabet natten over eller minimum 6-8 timer (gerne i en frysepose).
  • Dejen er meget klistret, men den formes til boller med to skeer og sættes på en bageplade med bagepapir.
  • Bages 20-25 minutter på 250 grader.

Permanent link til denne artikel: http://xn--signedrmme-6cb.dk/koldhaevede-morgenboller/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>