«

»

Print denne Indlæg

Koldhævede burgerboller (day 2)!

Så er vi nået til anden opskrift i serien, nemlig koldhævede burgerboller. Der er egentlig en ret stor portion, men jeg lavede dem til 9 boller så man kunne få sig en ordentlig burger 😉 Jeg har ladet dem koldhæve i 24 timer, men jeg forestiller mig at det godt kan lade sig gøre at gøre tiden lidt kortere hvis man er utålmodig. De passer jo sig selv ret godt, så jeg ved ikke om det er nødvendigt. Jeg bager altid alt mit eget brød, jeg tror det er den billigste løsning og det smager bare bedre. Arbejdstiden er virkelig ikke særlig høj, selvom opskriften tager over et døgn sammenlagt.

IMG_3253

Man kan selvfølgelig sagtens bruge dem til andet end burgere (f.eks i madpakken?), men de egner sig ret godt til det. De er allerbedst når de er nybagte, men jeg plejer alligevel lige at skære dem i halve og riste dem lidt i ovnen inden jeg bruger dem til burgere, så bliver de ikke bløde når man kommer fyld i. Det er ret ærgerligt med en slatten burger. Sammen med barbequesaucen udgør de første halvdel af en ret fantastisk combo, så hæng på for de andre opskrifter 🙂 Kan være i allerede har gættet hvad det er.

Koldhævede burgerboller (9 store)

6 dl lunkent vand
Et stykke gær på størrelse med en ært
1½ tsk salt
1 spsk honning
1 dl sesamfrø
250g grahamsmel
600g hvedemel

  • Gæren røres ud i vandet (gerne på en røremaskine). Honning og salt tilsættes og røres helt ud. Derefter tilsættes sesamfrø og grahamsmel.
  • Der spædes til med hvedemel til dejen hænger sammen, men stadig er ret fugtig. Æltes i 10 minutter.
  • Stilles til hævning i køleskabet i 24 timer, jeg plejer at sætte husholdningsfilm over og sætte det fast med en elastik om kanten, så det ikke hæver udover kanterne og man skal til at rengøre køleskabet.
  • Dagen efter formes dejen til boller på en bageplade og hæver yderligere en times tid. Bages i en 220 grader varm ovn til de lyder hule når man banker under dem, cirka 15-20 minutter.
  • Inden brug til burgere skæres bollerne i halve og ristes i ovnen, så overfladen er sprød.

Permanent link til denne artikel: http://xn--signedrmme-6cb.dk/koldhaevede-burgerboller-day-2/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>