«

»

Print denne Indlæg

Kokos og hindbæris!

Nu er det endelig blevet rigtigt forårsvejr og findes der nogen bedre måde at fejre det på end med hjemmelavet is? Jeg tvivler. Hvis I har tid i denne her weekend, så synes jeg helt bestemt I skal give jer i kast med en omgang, jeg har to forslag her hvis man kan lide enten kokos eller hindbær (eller begge dele!).

Jeg lavede isene sammen med Martin i påskeferien og det var egentlig lidt en slags test, vi prøvede os frem og smed lidt af hvert i som vi skred frem. Vi lavede dem på ismaskine, men det kan sagtens lade sig gøre uden hvis man har mod på at bruge lidt ekstra tid og kan vente på det færdige resultat!

Jeg spiste min is med hindbær-romsirup og frysetørrede hindbær, men jeg tror de er gode med hvad som helst (eller au natural for den sags skyld)

Jeg spiste min is med hindbær-romsirup og frysetørrede hindbær, men jeg tror de er gode med hvad som helst (eller au natural for den sags skyld)

Kokosis er min all-time yndlings is (efterfulgt af banan og chokolade!). Jeg synes det er vigtigt at have mindst tre is på sin top-liste 😉 Hvad er jeres?

Kokosis

230 ml kokosmælk
150 ml fløde
2 æg
75g sukker
en knivspids salt

Hindbæris

125 ml sødmælk
250 ml fløde
2 æg
125 g sukker
300g hindbær (gerne fra frost)
en knivspids salt

  • Rør ingredienserne sammen i en gryde og sæt den over lav varme.
  • Under omrøring skal massen stille varmes op indtil den tykner godt, den skal nærmest have konsistens som kagecreme
  • I hindbærisen skal man huske at sørge for at bærrene er blevet varmet godt igennem hvis man vil bruge dem direkte fra posen, ellers kan man evt. give dem et kort opkog inden man tilsætter dem, præcis som med smoothies.
  • Ismaskine: Hvis du er den heldige ejer af en ismaskine skal der ikke så meget mere til nu. Lad massen køle lidt ned, hæld den på ismaskinen og lad den køre til isen er frossen.
Jeg har hørt at man aldrig skal gå ned på udstyr! Det er ikke et problem i mit køkken ;)

Jeg har hørt at man aldrig skal gå ned på udstyr! Det er ikke et problem i mit køkken 😉

  • Uden ismaskine: Hæld massen i en bøtte der kan tåle frost og sæt den i fryseren. Rør den godt igennem cirka hver halve time indtil isen er helt frossen
  • Husk at tage isen ud af fryseren 5-10 minutter før servering, ellers er den meget hård 🙂 Server med chokoladestykker, nødder eller frysetørrede bær som jeg gjorde 🙂

Permanent link til denne artikel: http://xn--signedrmme-6cb.dk/kokos-og-hindbaeris/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>