«

»

Print denne Indlæg

Klassisk kartoffelsalat!

Jeg havde første dag på kokkeuddannelsen i dag og hvilken bedre måde at fejre det på end med verdens mindst sofistikerede mad.. kartoffelsalat! Min udgave er ikke ren mayo og bruger som sædvanligt græsk yoghurt som supplering. Det er virkelig en af de ting jeg altid har i mit køleskab og som jeg bruger hele tiden!

IMG_3923

Selvom jeg sikkert bliver inspireret af hvad vi laver på skolen, vil Signedrømme stadigvæk handle om hvad jeg spiser derhjemme når jeg er træt efter en lang dag og fattig af at være på SU. Så bare rolig, der kommer ikke til at være en overflod af fancy gastronomiske eksperimenter, jeg holder mig nede på jorden 😉

IMG_3889

Hvis man er heldig som jeg, så kan man røve sine forældres have for lækre nye kartofler og så hæver man niveauet på en grill-klassiker som denne ret betydeligt. Jeg foretrækker mine kartofler i ret store chunky stykker, men man kan sagtens skære dem i mindre stykker når man har kogt dem hvis man foretrækker mere mundrette bidder.

IMG_3932

Igen er det her en af de retter som egner sig virkelig godt til madpakken eller til en picnic og selvfølgelig (and above all) til en aften ved grillen. Jeg har ladet mig fortælle at sommervejret holder lidt endnu, så jeg er ikke alt for sent ude. Er i også startet på nye uddannelser eller skal i snart igang igen? Bare rolig. Madpakke-tema er på vej til jer!

Klassisk kartoffelsalat!

1 kg nye kartofler
200g cherrytomater (brilliant tomater fra Katrine og Alfred er nok de bedste tomater i hele verden!)
2-3 forårsløg
1 tsk dijonsennep
2 dl græsk yoghurt
1 spsk citronsaft
1 dl mayonnaise (hjemmelavet eller hellmanns)
Salt og peber

  • Kartoflerne skrubbes rene (behold gerne skrællen på) og koges til de er færdige i letsaltet vand, men stadig med lidt bid. Når de har størrelsen som på mine billeder koger jeg dem 8 minutter og lader dem stå i gryden i 8 minutter.
  • Tomaterne skæres i både, forårsløgene i tynde skiver (både det hvide og det grønne).
  • Græsk yoghurt, mayonnaise, citron og sennep blandes i en skål og smages til med salt og peber. Tomater og forårsløg tilsættes og til sidst, de afkølede kartofler. Sættes på køl og serveres afkølet.

 

Permanent link til denne artikel: http://xn--signedrmme-6cb.dk/klassisk-kartoffelsalat/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>