«

»

Print denne Indlæg

Italienske kødboller!

Parmesan, hvidløg, citronskal og frisk persille er de ingredienser der giver de her kødboller et italiensk twist. De bliver tit lavet til sammenskudsgilder, fødselsdage osv. i min familie, fordi de smager godt både kolde og varme og er rimelig nemme at transportere. Man kan spise dem som de er, på spyd med cherrytomater og grillede løg, i pitabrød eller sandwiches eller som jeg gjorde i denne her omgang, i hvedetortillas med dressing, avocado, tomater, agurk, iceberg og sriracha sauce (er det umuligt at udtale? Jeg tror det!).

IMG_3071

Når man laver kødboller der er så små, skal man virkelig væbne sig med tålmodighed. Jeg laver tit en kæmpe portion, fryser dem på et stykke bagepapir først så de ikke hænger sammen og putter dem derefter i poser eller bokse i fryseren. De er nemme at tage op til doven aftensmad eller en madpakke. I de mange år jeg har spist kødbollerne her er jeg nået frem til at hvis de spises med brød (f.eks. i en sandwich) er de virkelig gode med en dressing af græsk yoghurt. Jeg har ikke en specifik opskrift, men jeg plejer at blande yoghurt, lidt ketchup, paprika, hvidløgspulver, cayennepeber, citronsaft, salt & peber.

IMG_3084

Jeg har tit iceberg i mit køleskab, og jeg havde tit et problem med at få det spist op før i tiden. Syntes salathovederne blev hurtigt kedelige og slatne, men jeg har fundet kuren. Når jeg køber iceberg nu piller jeg de yderste blade af og piller så resten af salaten. Vasker den og slynger den i en salatslynge. Så forer jeg en lufttæt beholder med 2 stykker køkkenrulle i bunden, lægger salaten i og dækker med et stykke køkkenrulle mere. Med låg på og i køleskab holder salaten lige pludselig 2 uger uden at blive kedelig. That’s something for anti-madspild, hva? 😀

Har endda et tip mere. Persille er noget af det nemmeste at fryse og virkelig godt til det! Når mine forældres have er overvældet af persille om sommeren, plejer vi at samle det hele sammen. Klippe, skylle og tørre det og fryse det i fryseposer. Man kan ofte få nok til at holde indtil næste høst og når man skal bruge det tager man bare posen op, banker på den del persille man skal bruge (udenpå posen) og hælder det ud, nu friskhakket. Smart!

 

Italienske kødboller 

2 skiver afskorpet franskbrød uden kerner (eller en god håndfuld rasp)
0.75 dl mælk
500g hakket oksekød
1 æg
4 spsk revet parmesanost (ikke forrevet, men friskrevet på rivejern)
1 lille håndfuld hakket persille
1-2 fed hvidløg
½ tsk reven citronskal
1 tsk groft salt
Fristkværnet peber

Olivenolie til stegning

  • Brødet (eller raspen) udblødes i mælken. De øvrige ingredienser tilsættes og fares røres sammen.
  • Farsen hviler på køl i minimum 30 minutter og steges derfor på en mellemvarm pande. Jeg bruger en teske til at forme dem, så de bliver små og cirka lige store. Det nytter ikke at have panden for varm, for så bliver de bare brankede udenpå og rå indeni, de skal steges lidt langsomt og vendes rimelig tit.

Permanent link til denne artikel: http://xn--signedrmme-6cb.dk/italienske-koedboller/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>