«

»

Print denne Indlæg

Helstegt kylling!

En af mine yndlingsretter i dag. Hvis man da kan kalde det en ret alene. Jeg bruger kylling til rigtig  mange ting og jeg foretrækker at købe dem hele, der er så meget man kan få ud af dem på den måde. Opskrifterne i de næste par dage handler om hvad jeg fik ud af resterne af kyllingekødet fra denne her omgang helstegt kylling!

IMG_3916

Der findes et utal af forskellige opskrifter og man kan variere i al uendelighed, så jeg har bare taget min mest almindelige go-to opskrift her. Der er masser af plads til at variere med krydderier osv. hvis der er noget man har mere lyst til.

IMG_3869

Jeg fylder min kylling med citron, løg og hvidløg. Evt. frisk timian hvis jeg har noget stående. Udenpå får den rigeligt salt, peber, olivenolie og smør (jeg synes det giver det mest sprøde skind at blande de to). Jeg steger den på en rist over en bradepande, som jeg fylder med hvidvin og vand.

Lukket med en kødnål og med benene bundet sammen. Det ser ikke rart ud, men det virker godt! :b

Lukket med en kødnål og med benene bundet sammen. Det ser ikke rart ud, men det virker godt! :b

Hvis man skal spise hele kyllingen samme dag og gerne vil have sauce til, kan man med fordel fylde grøntsager som f.eks. persillerødder, gulerødder, løg, porrer osv. i bradepanden sammen med vand og vin, så har man udgangspunktet til en virkelig lækker sauce når kyllingen er klar. Jeg har ikke gjort det i denne her omgang, fordi jeg har brugt kødet til andre ting og ikke spiste det lige da den kom ud af ovnen 🙂

Helstegt kylling!

1 hel kylling (optøet hvis den er fra frost)
½ citron
½ løg
3 fed hvidløg
Evt. et par stilke frisk timian
Salt og peber
Smør
Olivenolie
2½ dl hvidvin
2½ dl vand

Evt:
1 porre
2 store gulerødder
1 løg
1 persillerod

  • Kyllingen tages ud af sin indpakning og eventuelle fjerrester fjernes. Indersiden skylles i koldt vand så der ikke er rester af blod eller store fedtklumper.
  • Citronen skæres i skiver, løget i store stykker (kvarte f.eks.) og hvidløgsfeddene halveres.
  • Kyllingen duppes tør med køkkenrulle, både indeni og udenpå. Indersiden krydres med salt og peber og fyldes med løg, hvidløg, timian og citron. Lukkes til med en kødnål som på billedet i indlægget ovenfor.
  • Kyllingens ben bindes sammen med sejlgarn (eventuelt kan vingerne også bindes ind til kroppen) og på ydersiden smøres kyllingen godt ind i olivenolie og smeltet smør. Krydres med peber og masser af salt og placeres på en rist over en bradepande.
  • I bradepanden fyldes vand og vin, samt eventuelle grøntsager i store stykker. Kyllingen steges i ovnen ved 200 grader i 45 minutter til en time. For at tjekke om den er færdig kan man eventuelt stikke en kødnål i de tykkeste steder, væsken der kommer ud skal være helt klar. Ellers kan man bruge et stegetermometer.
  • Serveres med det samme eller afkøles og pilles for kød, som kan bruges i f.eks. sandwiches.

Permanent link til denne artikel: http://xn--signedrmme-6cb.dk/helstegt-kylling/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>