«

»

Print denne Indlæg

Glædelig, syndig påske!

Dagens post handler om noget som betyder en hel del for mig, nemlig folks attitude og holdning til det de spiser. I princippet kunne jeg jo være ligeglad med hvad andre folk synes og det er jeg som udgangspunkt også, så længe det ikke går ud over andre, men i dagens artikel på Berlingske kan man læse om børn (BØRN!) helt ned til 8-10 år som udvikler spiseforstyrrelser pga. deres forældres “sunde” attitude til hvad de putter i munden.

Det kommer oveni en artikel i mextroexpress, som jeg selv opdagede for et par uger siden (måske lidt sent) omkring underernærede børn. Igen pga. forældrenes slanke- og sundhedsflip. Man kan jo diskutere hvor stort problemet i virkeligheden er og ingen af artiklerne er særligt kildeunderbyggede, men jeg synes det er en god indledning til en spændende debat.

Jeg drikker cola, det er faktisk en af mine største laster 😉 Jeg spiser også slik og chips, går på Burger King eller bestiller pizza når jeg har tømmermænd. Hvoraf man jo så også kan udlede at jeg heller ikke holder mig fra alkohol. GISP.

Om Hr. og Fru. Overklassedanmark, som i følge artiklerne er de store sundheds”freaks”, spiser stenalderkost eller rawfood eller hvad de nu kan finde på, er mig som sådan ligemeget. Men jeg må også indrømme at hvis folk nægter at spise med til klassearrangementet på skolen eller påvirker deres børnehave- eller små skolebørn til at være bange for en krydderbolle, så synes jeg nu altså at det går for vidt.

Jeg tror ikke på stenalderkost.
Eller nogen af de andre nye sundhedsdiller for den sags skyld. Forstå mig ret, jeg er udemærket klar over at det er en måde at tabe sig på, men det er al restriktiv tilgang til kost, tror jeg. Der er vel ingen der bliver overraskede over at man taber sig ved at stoppe med at spise flere kalorier end man forbrænder? Men det er hverken mere eller mindre end det hvis du spørger mig. Og jeg kan nu engang godt lide en enkelt cola og jeg elsker mine mælkeprodukter. (Der er pt. minimum 5 forskellige oste i min køleskab og det er en rimelig normal tilstand!).

Mad er kemi. Thomas Rodes mad består af de samme byggesten som min mad består af. Og jeg er sikker på at vi begge to spiser ting som vi synes er godt og lækkert. For mig handler mad om at være social, om at tilfredsstille alle ens sanser på en gang og selvfølgelig om at nære den krop jeg har tænkt mig at bruge i mange, mange år endnu. For mit vedkommende foregår det uden de store restriktioner på min diæt.. Så længe det er varieret, smager godt og jeg begrænser indtaget af syndere som slik, sodavand og junkfood, så tror jeg nu nok det skal gå alt sammen.
Det vigtigste for mig er at ens overbevisning om hvad der er godt og dårligt ikke tager overhånd, specielt ikke når man har ansvaret for et lille (relativt) nyt menneske. Her i påsken vil jeg gribe en påskebryg, et stykke brød med fiskefilet og remoulade og hvad der ellers hører sig til på et påskebord og jeg vil ikke føle mig skyldig på noget tidspunkt. Det håber jeg heller ikke du vil! 🙂

 

Signe.

Frosne vingummibamser

Har i nogensinde spist frosne vingummibamser? Når man taler om små synder, så er de her pænt f*cking fantastiske! Har næsten altid en pose i fryseren til en regnfuld dag :b

Permanent link til denne artikel: http://xn--signedrmme-6cb.dk/glaedelig-syndig-paaske/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>