«

»

Print denne Indlæg

Food Festival 2014!

Jeg har været længe om denne her update, fordi jeg har haft SÅ travlt med at rende rundt på Food Festival. Jeg har både lavet mad i forbindelse med skolen (til alle de frivillige) og været gæst når jeg kunne finde tid til det. Har selvfølgelig fået en masse virkelig fede oplevelser og brugt umenneskeligt mange penge. Heldigvis havde jeg sparet op! Det er ikke så tit man får lov at shoppe så meget mad!

Eller for eksempel smage friterede tyretestikler, vandmænd og levende myrer fra Skagen (jeg var ikke fan af vandmanden, men det andet var super lækkert!).

IMG_4533

Jeg var afsted fredag og søndag, hvor fredag var dedikeret til shopping og smagsprøver, mens søndag stod i foredragenes tegn.

20140907_114147

Vi så blandt andet Torsten Schmidt, både for sig selv og med en kok fra River Cottage (!). Torsten Schmidt er kendt fra blandt andet Malling & Schmidt i Århus og for at have vundet diverse priser. Læs mere om ham her. Han er vildt karismatisk og virkelig inspirerende og hans indstilling til madlavning er innovativ og virkelig nede på jorden. Begge foredrag med ham var virkelig spændende.

20140907_114220

Her er han med kokken fra River Cottage (som jeg desværre ikke fangede navnet på!). De lavede mad sammen og havde en masse dialog om lokale råvarer og hvordan man kan gøre tingene mere spændende derhjemme i køkkenet. Vigtigst af alt bekræftede de også at kokke ELSKER smør og fløde! Og at de fleste kokke ikke er bange for at sige deres mening, både køkkenudstyret og vegetarer fik et par rap over nallerne!

20140907_143840

Efter de to foredrag var vi også inde og se Camilla Plum, som tryllede med drikkevarer og krydderier. Hjemmelavet sukkerlage og citrusfrugter var i fokus og blev kombineret med masser af ingefær, chili og andre krydderier til lækre forfriskende lemonader og andet godt!

Jeg var også  heldig nok at finde en kogebog jeg ikke havde (det kan virkelig være en svær opgave!) og fik den signeret af Camilla selv. Yay! Jeg var simpelthen så mega starstruck og hun var nede på jorden og sød, som man kunne forvente. Købte også nogle af hendes krydderier, blandt andet muskatblomme som altid er super svært at finde i supermarkeder generelt.

IMG_4498

Så var der shoppingen! Jeg brugte ualmindeligt mange penge på honning i år, så jeg har nok til laaaaaang tid. Der var to honning-stande. BISTAD, som er århusiansk byhonning produceret af socialt udsatte borgere og HELT honning, som er honning med forskellige smage!

Jeg købte en flydende byhonning fra Strandvejen i Århus:

IMG_4519

Og tre slags honning med smag. En med mint, som jeg tror er virkelig god i drinks. En med kanel, som jeg glæder mig til at bruge i te og en med ingefær som bare er en af mine yndlingssmage!

IMG_4512

Jeg var også i de mange forskellige ostetelte, hvor jeg blandt andet købte en blåskimmel fra Mammen ost, to røgede friskoste fra Arla Unika: Røget Loke,  og sidst men ikke mindst to af Arla Unikas Havgus, som er en hård skæreost der også er virkelig lækker. Røget Loke er et særligt eksperiment de lavede specielt til Food Festival og som er VILDT lækker og en ret stor forbedring af normal rygeost for mig (sorry Fyn!),

IMG_4544

Som det kan ses på billedet, kunne jeg heller ikke dy mig for at købe noget RIGTIG bacon fra Århus Slagterlaug.

Jeg købte massevis af lækre billige grøntsager i planteafdelingen også: Både portobellosvampe, agurker, masser af blandede tomater, pastinakker, rødbeder (stribede og almindelige), karotter og gulerødder i alle mulige farver og ægte blå kartofler. Det bliver sjovt at spise i det næste stykke tid!

IMG_4556

Og sidst, men ikke mindst lod jeg mig overfriste af Daniels Gartneri hvor jeg om søndagen kunne købe 12 (!!!!!!) lækre, friske krydderurter for kun 120 kroner!

Jeg fik både persille, basilikum, mynte, pebermynte, oregano, løvstikke, lavendel, timian, appelsintimian og rosmarin i flere varianter. Jeg skal plante min vindueskarm til i weekenden og jeg er HELT lykkelig!

IMG_4531

Permanent link til denne artikel: http://xn--signedrmme-6cb.dk/food-festival-2014/

2 kommentarer

  1. Lis Otkjær Termansen

    Du skriver rigtig godt og tager nogle fantastiske billeder 🙂 Kram

    1. Signe

      Du er bare mega sød. Håber du tager med mig næste år!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>