«

»

Print denne Indlæg

Chocolate-chocolate-chocolate chip cookies!

Jeg skal ind til byen i dag med folk fra min klasse og nyde det gode vejr og medbragt mad som kan spises udenfor i solen er virkelig en af livets helt store glæder.

Jeg har bagt nogen små pizzaer som jeg vil dele opskriften på i løbet af ugen når jeg får redigeret billederne, men for et par dage siden bagte jeg også en bunke virkelig lækre cookies med RIGTIG meget chokolade, som er noget nær den perfekte picnic-dessert!

IMG_2864

 

Jeg tror nok at det var bloggen Twin-Food hvor jeg først fandt opskriften på cookies, som jeg har ændret en lille smule på. Her er min version:

 

Chocolate-chocolate-chocolate chip cookies!

220g hvedemel
20g kakaopulver
½ tsk salt (jeg bruger groft salt som lige får en tur i morteren)
130g smør
145g brun farin
115g rørsukker
1½ tsk vanillesukker
1 æg
1½ tsk bagepulver
75g lys chokolade i grove stykker
75g mørk chokolade i grove stykker

  • Rør sukker, farin og smør på en røremaskine (det kan også gøres  i hånden, men man gør sit liv uendeligt meget lettere ved at bruge maskinen. Tilsæt æg og rør igen. Tilsæt salt, bagepulver, vanille og mel.
  • Vend chokoladestykker i dejen.
  • Ifølge Twin Food har dejen godt af at hvile i op til 72 timer i køleskabet, men ærligt talt har jeg aldrig nogensinde haft tålmodigheden og de bliver altid gode alligevel. Man kan godt fryse dejen i små klumper som kan bages direkte.
  • Lav små klumper (evt med en isske) og læg dem i god afstand på en bageplade. Bag ved 175 grader i cirka 15 minutter.
  • Det er vigtigt at være opmærksom når man bager dem, de kan let få for meget. Jeg plejer at tjekke 2 gange i minuttet efter omkring 12 minutter og så tage dem ud når de stadig er lidt bløde, men begynder at blive sprøde i kanten. Bare rolig de bliver sprødere når de køler lidt af, men jeg kan godt lide at de stadigvæk er en lillesmule chewy.

Permanent link til denne artikel: http://xn--signedrmme-6cb.dk/chocolate-chocolate-chocolate-chip-cookies/

1 kommentar

  1. Lis Otkjær Termansen

    UHM – de ser bare gode ud og smager sikkert helt fantastisk. Lægger gerne smagsløg til næste gang 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>