«

»

Print denne Indlæg

Brændte mandler!

I dag skal vi lave brændte mandler! 🙂 Det er vildt nemt og rigtig meget billigere end hvis man skal købe dem, så det er jo dejligt. Jeg synes de er ret lækre og jeg har med succes givet dem væk som gave, så det er jo klart noget der kan overvejes. Måske er jeg lidt besat af at give hjemmelavet mad som gave, men jeg synes bare det er så hyggeligt og bedre end f.eks. blomster som værtsgaver.. men det er jo bare mig 😀

IMG_3377

I dagens anledning har jeg lavet lidt en step by step guide, fordi det ikke er alle der har prøvet at lege med smeltet sukker før. Det er dog ret simpelt og der er ikke brug for sukkertermometer eller noget i den retning.

Man starter med lige at sprede mandlerne på en bageplade og sætte dem i ovnen ved 200 grader, så de kan blive ristet lidt. Det er strengt taget set ikke livsnødvendigt, men det smager bedre og de bliver ikke bløde senere.

IMG_3338

Så blander man vand, sukker, vanille og kanel i en gryde og tænder for varmen. Til at starte med tror jeg aldrig rigtigt på at ½ dl vand er nok til så meget sukker, men det er det altså!

IMG_3340

Sukkeret varmes op og begynder at boble lidt. Det er lige som vi gerne vil have det, så indtil videre går alt efter planen.

IMG_3351

Det begynder på et tidspunkt at boble ret kraftigt og blive tykkere og tykkere. Det er det vi sigter efter. Når man kan trække en ske igennem og der kommer et hul som ikke lukker sig helt med det samme (se billedet nedenfor) så skal mandlerne i!

IMG_3354

Man rører bare lige hurtigt rundt så alle mandlerne bliver dækkede af sukker og spreder dem herefter ud på en bageplade eller lign. så de kan tørre. Når de er kølet lidt ned kan man evt. banke på dem med bagsiden af en ske for at få dem til at falde lidt fra hinanden og så er de faktisk (når de er afkølede) klar til at blive lagt i glas og givet væk eller spist med det samme! (Det er virkelig svært ikke at spise af dem når de er lune).

IMG_3388

I første omgang kan det godt virke som om man aldrig får sin gryde ren igen, men det er faktisk også ret nemt. Fyld så meget vand i at det dækker alle de steder hvor der sidder sukker fast i kanterne og sæt det tilbage på komfuret. Efter 5 minutter er sukkeret smeltet og gryden kan vaskes som normalt. Good as new!

Brændte mandler! 

½ dl vand
200g sukker
250g mandler
1 spsk vanillesukker
1 spsk kanel (med top)

  • Mandlerne fordeles i en bradepande, så de ligger i et enkelt lag. Bradepanden sættes i ovnen ved 200 grader og mandlerne ristes i 5-10 minutter. Pas på de kun bliver ristet og ikke brænder på, det er en hårfin grænse.
  • Sukker, vand, vanille og kanel puttes i en bred gryde og sættes over varmen på komfuret. Varmes indtil sukkeret krystalliseres og mandlerne tilsættes.
  • Rør kortvarigt rundt, så alle mandlerne er dækket af sukker og hæld dem herefter ud på en bageplade for at køle ned. Bank dem let med bagsiden af en grydeske hvis der er mange der klumper sammen. Evt. overskydende sukker kan sagtens genbruges f.eks. i kage eller kaffe. (Yay anti-madspild).
  • Når de er afkølede, puttes mandlerne på glas og kan gives væk som gaver.

Permanent link til denne artikel: http://xn--signedrmme-6cb.dk/braendte-mandler/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>