«

»

Print denne Indlæg

Bønnesalat med hvidløg og mandler

Jeg tænkte at det var på tide at jeg postede noget lidt sundere, som fattig studerende er der ikke altid plads til kager og is til hverdag 😉 Jeg har lært at lave denne salat af min ven Sebastian og den er både nem, billig og virkelig lækker! 🙂 Ingredienserne er noget jeg ofte har i mit køkken, så hvis jeg spontant får gæster og skal få det hele til at se lidt mere fancy ud bruger jeg ofte denne opskrift.
IMG_2062

Man kan sagtens lade være med at smutte mandlerne, hvis man vil spare lidt tid og salaten kan med fordel laves i forvejen, den har godt af at stå i min. 30 minutter og trække efter dressingen er kommet i. Citronsaft kan også erstattes med balsamico hvis man er mere fan af den smag. Når jeg laver dressinger til salat bruger jeg næsten altid et tomt syltetøjsglas til at ryste dem i, det er lettere at holde på end en meljævner synes jeg og mindst ligeså effektivt. Kan ikke huske hvor jeg har fået tricket fra, men jeg tror det er enten Jamie Oliver eller Hugh Fearnley-Whittingstall.

 

Bønnesalat

1 pose frosne haricots verts (cirka 500g)
Ca. 100g mandler
4 spsk olivenolie
1 spsk citronsaft (man kan godt bruge en autocitron)
2 store fed hvidløg

  • Hvis man vil smutte mandlerne kan man med fordel starte med at overhælde dem med kogende vand
  • Imens mandlerne trækker koges bønnerne i letsaltet vand i 5 minutter
  • Olivenolie og citronsaft (eller balsamico) kommes i en meljævner eller et syltetøjsglas. Tilsæt presset hvidløg og ryst godt. Smag til med salt og peber.
  • Mandlerne smuttes og ristes på panden i lidt salt og olivenolie
  • Alle ingredienserne blandes godt i en skål og kan serveres med det samme, selvom den er markant bedre hvis man lader den stå på køl i en halv time først.

Permanent link til denne artikel: http://xn--signedrmme-6cb.dk/boennesalat-med-hvidloeg-og-mandler/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>